advent

2018.12.20. 18:10

Ünnepi hangulatot varázsolt a koncert

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock illusztráció

Tizenkettedik alkalommal hívta a kölesdi családokat karácsonyi koncertre a helyi önkormányzat és dr. Kiszler Gyula. Advent harmadik vasárnapján Kölesd fehér hótakaróval várta a vidékről érkező fellépő vendégeket, akiket az evangélikus templomba lépve Elmauer Józsefnek, a Bonyhádi Zeneiskola igazgatójának orgonajátéka fogadott – közli a közéleti.hu. Benedekné Varga Anikó köszöntője, és Füller Mihály evangélikus lelkész megnyitó szavai után Láncos Viktória nyolcadik osztályos tanuló karácsonyi versét hallhatta a közönség.

A koncert első fellépőjét, a Kakasdi Német Nemzetiségi Kórust, Elmauer József kísérte orgonán, a műsorszám a karzaton szólalt meg. A Kölesdi Zönge Népdalkör karácsonyi dalcsokrát a Tengelici Mécses csoport követte, akiket Füller Mihály kísért gitáron. A Cikói Székely Kórus karácsonyi dalai után a Kisdorogi Székely Nemzetiségi Kórus következett, majd utolsóként a Bonyhádi Nemzetiségi kórus citerával kísért előadása. A hangverseny a Csendes éj című világszerte ismert karácsonyi dal közös, orgonakíséretes éneklésével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában