ingatlanpiac

2019.01.13. 09:36

Gyorsabban veszik meg a lakásokat mint tavaly

Munkatársunktól

Fotó: Makovics Kornél

A panellakások piaca újból bizonyítja, hogy nagyon erős a kereslet irántuk. Már évek óta látható, hogy a panelek sokkal gyorsabban találnak maguknak vevőt, de az elmúlt egy évben Budapest mellett több városban még jobban felpörgött a piac – derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

A cég több mint tizenötezer magánszemély által feladott ingatlanhirdetés alapján vizsgálta a kisebb és nagyobb méretű tégla- és panellakások ára és értékesítési ideje közötti különbséget. Az elemzés szerint Nyíregyházán, Szekszárdon, Kaposváron és Egerben is csökkent 9–24 nappal a panellakások eladási ideje egy év alatt, így az idén 45–60 nap alatt keltek el.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy nem mindenütt gyorsult fel a panellakások eladása. Példának okáért Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Tatabányán és Veszprémben a tavalyhoz képest mért magasabb eladási árak egyúttal hosszabb értékesítési idővel járnak együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában