autólopás

2019.01.11. 09:30

Ha Focusa van, nagyon vigyázzon!

Balázs László

Fotó: MW

Tavaly tovább csökkent az autólopások száma a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez (NAKE) beérkezett bejelentések szerint, a legtöbb lopási eset azokat a modelleket érintette, amelyekből a legtöbbet importálunk.

A NAKE-hez bejelentett autólopások száma tavaly 182 volt, míg egy évvel korábban kétszáz esetet regisztráltak. Az elmúlt években hatalmasat csökkent az autólopások száma itthon, 2007-ben például a hivatalos statisztika szerint még hétezerötszáz autót loptak el, míg a tavalyi első félévben 384 lopás történt Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a féléves statisztikából kiindulva nagyjából 750–800 autólopás történhetett tavaly, vagyis közelítőleg tizedannyi, mint tizenegy évvel korábban.

Az adatbázis nemcsak a márkákat, hanem a modelleket is felsorolja. Dobogós helyen sorrendben a Ford Focus, a Skoda Octavia és a Volkswagen Polo szerepel. A legtöbb autót Budapesten lopják el, a NAKE statisztikájában 134 lopott autó szerepel a fővárosban, míg a vidéki nagyvárosokban is csupán három-négy autót regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában