programajánló

2019.01.28. 18:10

Mindenkit várnak a böllértalálkozóra

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes (archív felvétel)

Öt év után szombaton ismét Bogyiszló ad otthont a Nemzetközi Böllértalálkozónak, amelynek részleteiről hétfőn sajtótájékoztatón számolt be Tóth István polgármester és Varga Dalma, a Művelődési Ház vezetője.

– Tizenegyedik alkalommal rendezzük meg testvértelepüléseinkkel ezt a disznók számára nem túl kedvező eseményt – fogalmazott a polgármester. Mint mondta, Bogyiszló volt az első böllértalálkozó házigazdája, és a rendezvény azóta körbejár a testvértelepülések között, mostanra kétszer körbe is ért. Bogyiszló két erdélyi településsel, Csíkcsicsóval és Csernátonnal, a délvidéki Törökfaluval és a németországi Schlitz-cel ápol kapcsolatot. Ők mind képviseltetik magukat egy-egy csapattal, és megmutatják, náluk miként zajlik a sertésfeldolgozás, valamint milyen ízek jellemzik a tájegységet. Ezt pedig bárki megnézheti, és a jellegzetes ételeket megkóstolhatja, aki szombaton felkeresi a böllérsátrat. Sőt, a látogatók szavazhatnak is, melyik csapat töltelékét találják a legfinomabbnak. Délelőttől a Bogyiszlói Zenekar muzsikál, és – ahogy Tóth István mondta – mindenkinek megkeresik a kedvenc nótáját.

Varga Dalma hozzátette: a helyi és a testvértelepülések csapatai mellett még egy bogyiszlói, a Hét Ház Baráti Társaság és a budapesti Cowbells Amerikai Futball Sport Egyesület vesz részt az eseményen. A sertésfeldolgozás 8 órakor kezdődik és 15 órától van kóstoltatás. Napközben malacos népi játszópark és Kádár Ferkó fotószínháza is szórakoztatja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában