Géza-Tusa

2019.01.27. 14:30

Öt tantárgyból versenyeztek a döntős diákok

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Minden évben megrendezik a bátaszéki II. Géza Gimnáziumban az úgynevezett Géza-Tusá-t, ami gyakorlatilag tanulmányi verseny. A két írásbeli forduló után 125 tanuló került a január 25-i döntőbe. A diákok történelemből, irodalomból, matematikából, illetve német vagy angol nyelvekből mérték össze tudásukat.

Irodalomból (5–6. évfolyam) az első helyezett a mohácsi térségi általános iskola három fős csapata lett, második helyen a várdombi, (Bosnyák Petra, Huber Hanna, Kiss Kata Ramóna), harmadikon a szekszárdi Babits általános iskola diákjai (Dicső Botond, Lengyel Panna, Andorka Zselyke) végeztek.

A 7–8. évfolyamos tanulóknál az elsők a szekszárdi Dienes Valéria (Doszpod Anna, Doszpod Sarolta, Ivanics Edina), másodikak a várdombi (Harang Milán, Mátrai Gergő, Völgyi Máté) általános iskola, harmadikak a szekszárdi Szent József Iskolaközpont (Kara Diána, Papp Jázmin, Viczli Vanda) diákjai lettek.

Angol nyelvből a legjobban a szekszárdi PTE IGY Gyakorló Általános Iskola diákja, Tóth Tamiza, németből pedig a mórágyi iskola tanulója, Szilágyi Péter teljesített.

Matematikából is szoros volt a verseny: első a szekszárdi Garay diákja, Pilisi Eszter, második a Baka iskolás Görcsös Ákos, a harmadik a Dienes iskolából Nyirati Zalán lett.

Történelemből szintén három fős csapatokban versenyeztek a tanulók, az első helyen a szekszárdi Dienes Valéria általános iskola diákjai végeztek (Keresztes Kristóf, Werner Attila, Lambert Viola).

A Géza-kupát az idén a szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskola nyerte el, mert ebből az iskolából jutottak a legtöbben a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában