Magyar Rákellenes Liga

2019.01.15. 10:30

Tűzriadó „színesítette” a patológiáról szóló előadást

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Tűzriadó szakította félbe dr. Cifra János főorvos előadását, amelyet tegnap este a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében tartott. A néhány percig tartó riasztás miatt többen felálltak a helyükről, de mint kiderült, vakriasztás történt, így folytatódhatott az előadás „A modern patológia szerepe a daganatos betegségek diagnózisában és kezelésében” címmel.

– A patológia eredeti neve kórbonctan, kórszövettan volt, 30–40 százalékban a kórházi elhunytakat boncoljuk, a maradék esetekben pedig problémaorientált, azaz nem teljes boncolást végzünk. A munkaidőnk mindössze tíz százalékát töltjük a boncteremben – mondta dr. Cifra János, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Pathológia Osztályának vezetője. Hozzátette, munkatársaival idejük nagy részében szövettani és cytológiai vizsgálatokat végeznek.

A főorvos többek között kitért az emlő- és egyéb daganatok vizsgálati módszereire, és egy vastagbéldaganat szövettani metszetét is megmutatta a hallgatóságnak. Az előadást a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában