„Segíts rajtam”

2019.02.09. 20:00

Adományboltot terveznek a megyeszékhelyen

Adományboltot szeretne létrehozni Szekszárdon a „Segíts rajtam” Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány, tájékoztatta lapunknak Keszthelyi Krisztina a szervezet képviseletében.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A kuratórium már jó ideje dolgozik ezen, jelenleg is az adománybolt helyiségét keresik.

– A boltunkban adományként kapott dolgokat árulnánk a fogyatékossággal élők segítségével, akiknek ezáltal munkahelyet biztosítanánk. A profittal pedig a gyermek­otthonban élő gyerekeket segítenénk. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a fogyatékossággal élők is képesek ugyanúgy dolgozni, tudnak értéket képviselni, adózó állampolgárok lenni, plusz még segíteni is ép társaikat. A fővárosban és több városban már vannak jól működő adományboltok, ám a miénket egy picit továbbgondolva szeretnénk megvalósítani, és semmiképp sem hálózathoz csatlakozni – mondta Keszthelyi Krisztina.

Az alapítvány tizenkilenc évvel ezelőtti indulása óta a beteg gyerekektől kezdve az intézetben élő fiatalokon át, a gyermekgondozásban felnőtt, valamint a fogyatékossággal élőkig támogatja a hátrányos helyzetűeket. Odafigyelnek arra, hogy a kisgyerekek már fiatal korban találkozzanak velük, együtt énekelnek, játszanak, így segítve az úgynevezett érzékenyítést, tehát a megszokottól való eltérés elfogadását. Miután alapítványuk ingyen kapja majd az adományokat, szó van arról, hogy lennének termékek, amelyeket térítés nélkül adnának a rászorultaknak.

Keszthelyi Krisztina csoportvezető nevelő az I. számú gyermekotthonban, a Fogyatékosok Nappali Intézményében ének- és gitárórákat tart, látássérültekkel is foglalkozik.

Mindenki jól jár

Az adományboltok ötlete Angliából származik (charity shop), lényege pedig, hogy azok, akik adományozni szeretnének, elviszik a boltba a felajánlott holmijaikat, használati tárgyaikat, amelyekhez az üzletben a vásárlók olcsó áron juthatnak hozzá. A hátrányos helyzetűeknek lehetősége van naponta szükséges használati tárgyakat vásárolni a piaci árszint alatt, valamint munkahely-lehetőség teremtődik a számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában