beiratkozás

2019.02.24. 09:30

Április végén lesz az óvodai beíratás Tamásiban

Kötelező beíratni azt a gyermeket, aki 2019. augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti.

Balázs László

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Az önkormányzat, mint a Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde fenntartója a 2019/2020-as nevelési évre meghatározta az óvodai, bölcsődei beiratkozás időpontját. Eszerint április 29-én és 30-án 7 és 17 óra között várják a szülőket. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok: a gyermek születési anyakönyvi kivonata, a nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, valamint taj kártya, a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa.

Az óvodai nevelés a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig tart, azonban az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

Kötelező beíratni azt a gyermeket, aki 2019. augusztus 31-ig a harmadik életévét betölti. Amennyiben a szülő nem tesz eleget beíratási kötelezettségének szabálysértést követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában