konferencia

2019.02.18. 09:30

Az I. Béla Gimnázium diákja képviseli majd a megyét

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Szép elismerést hozott az Élet- és Környezettudományi Tematikus Konferencia a vendéglátó I. Béla Gimnázium számára. A múlt hét végén tartott, kétnapos rendezvényen azok a középiskolás fiatalok mutatkoztak be, akik a március végi döntőre, azaz a Tudományos Diákkörök XIX. Kárpát-medencei Konferenciájára készülnek.

A találkozón az ökológiától kezdve a biológián és a molekuláris biológián át az elméleti és kísérleti orvostudományig hét szekcióban tárták az érdeklődők – és természetesen a szakértő zsűri – elé vizsgálódásaik eredményeit a tanulók. Hatvankét diák ötvenkilenc pályamunkája közül mintegy a fele lehet ott a Szentesen tartandó, végső megmérettetésen.

Hajós Éva, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a bírálóbizottság tagjai szerint valamennyi előadás magas színvonalat képviselt. Ez többek között annak köszönhető, hogy a fiatalok többsége betekinthet a középiskolájához közeli egyetem kutatóműhelyeibe, elsajátítva szakmai követelményeket.

Az I. Béla Gimnázium, mint házigazda, a meghívottak egyöntetű véleménye szerint példa értékű szervezéssel vezényelte le a két napot és méltó vendéglátónak bizonyult. Mindezt tovább tetézte, hogy az iskola színeiben induló Herceg Olivér, 9. osztályos diák ugyancsak a legjobbak közé került. A csapadék okozta talajerózió összefüggései a vízfolyások lebegtetett hordalék szállításával című előadással brillírozó fiatal, miután szűkebb pátriánkból másnak nem sikerült a bravúr, egész Tolna megyét képviseli a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában