házasság hete

2019.02.13. 19:10

Egymás képességeit erősítve építhető a házasság

Varga Szilvia

Az emberi kapcsolatok, az egymás közti kommunikáció nehézségeiről, ezek megoldási lehetőségeiről beszélt dr. Mihalec Gábor pár- és család terapeuta kedden este Dombóváron a Tinódi Házban. Az előadáson – amely a Házasság Hete programsorozat egyik állomása volt – személyes példákon keresztül mutatta be az érett érzelmi intelligencia lényegét, és hangsúlyozta, hogy a hét pontban felsorolt viselkedési minta tanulható, fejleszthető, nem velünk született adottságok. Tehát az érzelmileg egészséges nő vagy férfi képes feloldani elszenvedett sérelmeit, képes jót feltételezni a másikról, továbbá szabályozza indulatait és törekszik érzelmeit ítéletmentesen, építőmódon kifejezni. Majd receptet is kaptak a vendégek a pozitív hozzáállás gyakorlati elsajátításához. Kiemelte azt is, hogy egy nő és férfi együttélésében egymás képességeinek erősítésével tudják sikeressé tenni házasságunkat, nem pedig a partnerük leépítésével.

A hét további részében Fenyvesi Gábor és Deli Orsolya koncertjén vehetnek részt az érdeklődők, valamint a szombati „Élet-Kóstoló”-ra ifjú házasok kaptak meghívót. A jegyeseket megáldásával, valamint a házasok vasárnapi fogadalomtételével zárul Dombóváron is az egyhetes rendezvénysorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában