együttműködés

2019.02.26. 09:30

Előadásokkal, ösztöndíjjal, szakmai tanáccsal segítenek

Megállapodást kötött a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és a Syngenta Magyarország.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

A Csapó Dániel mezőgazdasági szakközépiskola a megye legnagyobb agrárszakképző intézménye, tanulóinak száma megközelíti a négyszázat. Az intézmény gazdag oktatási palettáján három szakgimnáziumi szak mellett érettségi utáni mezőgazdasági technikus, állattenyésztő és állategészségügyi technikus, valamint közszolgálati ügyintéző képzettséget biztosít diákjainak, mondta Simonné Szerdai Zsuzsanna azon a rendezvényen, ahol határozatlan idejű megállapodást írtak alá a Syngenta cég ügyvezetőjével.

– Partnerségünk célja, hogy a fiatalok a mezőgazdaságban a jövőjük szempontjából piacképes, vonzó életpályát találjanak. A középfokú agrárszakképzés megerősítésével tudják növelni az agrár- és élelmiszergazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetek versenyképességét – mondta az igazgatónő.

A megállapodás szerint a cég szakértői előadásokat tartanak a modern növényvédelemről, a precíziós gazdálkodásról. A képzésben részt vevők számára szakmai kirándulást szerveznek, illetve ösztöndíjjal segítenek egy diákot. Az első ösztöndíjas Sáfrány Péter, a 11. évfolyam tanulója.

Képünkön: Simonné Szerdai Zsuzsanna igazgató és Matthew Pickard, a Syngenta ügyvezetője írta alá az együttműködést, középen Sáfrány Péter diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában