Média a Családért-díj

2019.02.20. 14:00

Gyerekkori játszótárs története ihlette Füller Tímea novelláját

Különdíjjal ismerték el Füller Tímea Magyola című írását a Média a Családért-díj átadóján. A tengelici hitoktató több helyen publikál, Szívrázó című kötete a tervek szerint tavasszal jelenik meg.

Hanol Erzsébet

Fotó: család.hu

Füller Tímea lett a Média a Családért-díj Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíjasa. A tengelici hitoktató a Family Magazinban megjelent Magyola című írását a Média a családért Alapítvány jelölte május családbarát médiatermékének, majd a KépMás Magazin és az alapítvány szakmai zsűrije döntött az elismerésekről. A szerző elmondta, hogy egy régi, gyerekkori játszópajtásának története ihlette a novellát, aki nevelőszülőknél élt, és később felvette a tőlük kapott becenevet. Felnőttként pedig megtalálta a helyét a szociális rendszerben gondozóként.

– Meglett a gyümölcse annak a szeretetnek, amelyet a nevelőszüleitől kapott. A novellával az volt a célom, hogy megmutassam, mennyire sokat számít, mennyi muníciót ad a szeretet – mondta Füller Tímea. Hozzátette, hogy pedagógusként ezt maga is megtapasztalta, sokáig ugyanis zenetanárként dolgozott Pakson, majd diplomát szerzett az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, és hitoktató lett Tengelicen, Kölesden és Kistormáson. Férje, Füller Mihály, a Tengelici Evangélikus Egyházközség lelkésze. Öt gyermekük született, a legfiatalabb tízéves, a legidősebbet pedig hamarosan férjhez adják.

Füller Tímea több helyen publikál. Mint mondta, közel áll hozzá a keresztény humor és a kisszínesek. Az Evangélikus Élet magazinban Egy papné titkos naplójából címmel jelenik meg sorozata. Az írásokhoz Lente István karikaturista készít illusztrációkat, és a szerző szerint szöveg és kép együtt alkotnak egészet. Sőt, gyakran ötleteket is a közös munkából merít. Füller Tímea írt két mesekönyvet, és hat éve adták ki az első kötetét Tócsatükörben címmel. Hamarosan újabb könyvvel jelentkezik, amely a Szívrázó címet viseli majd. Kulisszatitokként elárulta, hogy az egyik lányától ered ez a szó, aki gyerekként a szívszorító és a megrázó szavak összevonásával alkotta ezt meg.

Több kategóriában adtak át díjakat

A KépMás Magazin és a Média a Családért Alapítvány 2007-ben hozta létre a Média a Családért-díjat, amelyet idén Király Eszter: Erősebb leszel, mert elfordul a tekinteted magadról című, az Én vagyok az apád blogon megjelent írása nyerte. A Közönségdíjas Herczeg Zsuzsa, a She.hu oldal újságírója lett. A Külhoni Média a Családért-díj győztesét Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár hirdette ki. Az elismerést az erdélyi Nőileg havi magazin újságírói, Csatlós Tünde és Trella-Várhelyi Gyopár az Újrafércelt családok című cikkért vehette át. Füller Tímea Magyola című írásával az Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíjasa lett, míg videovlog kategóriában Hamar Noémi és Hamar Donát kapta a különdíjat – írta a Csalad.hu. A díjátadót a Várkert Bazárban rendezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában