fejlesztés

2019.02.11. 09:30

Hamarosan új konyhában főznek Kisdorogon

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A gyermekjóléti alapellátás színvonalát javítja, hogy összesen öt tagintézmény – az izményi, a kisvejkei, a váraljai, a kisdorogi és a bonyhádi Ficánka Óvoda – felújítása és bővítése valósult meg a közelmúltban háromszázötvenmillió forint uniós forrásból. Kisdorogon a beruházás részeként teljes felújítást végeztek belső nyílászáró- és burkolatcserével, a gépészeti és a villamos hálózat korszerűsítésével.

Klein Mihály polgármester elmondta, hogy a modern köznevelési intézmény mellé egy, a mai kor igényeinek megfelelő – a szociális és a gyermekétkeztetést továbbra is biztosító – konyha megépítése szerepel a terveik között.

Huszonhárommillió forintot nyertek pályázaton, az összeget fele-fele arányban eszközbeszerzésre és a felújítási munkálatokra fordítják majd. Gondot jelenthet a 3,5 milliós önrész előteremtése, mint azt a hétszáz lakost számláló falu első embere megjegyezte, a többi kistelepülés is hasonló problémákkal küzd a beruházásai kapcsán. Mivel fokozatosan csökken az állami normatíva, és a helyi adók terhére pótolják a hiányzó összegeket, ezért folyamatosan a költségvetésben keletkező lyukak betömködésére kényszerül a helyhatóság.

A felújítás kapcsán már zajlik a meghívásos közbeszerzési eljárás, azonban kétségek merültek fel, hogy találnak-e vállalkozót, aki nyáron elvállalja a kivitelezést. A főzőhelyiségben jelenleg naponta mintegy hatvan adag étel készül – a szomszédos Bonyhádvarasdra is szállítanak közel húsz fejadagot –, Klein Mihály szerint, hogy ne legyen veszteséges a működtetés, a kapacitást nyolcvan adagra kellene növelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában