államtitkári kinevezés

2019.02.04. 18:10

Kovács Pál lett az új államtitkár

Hanol Erzsébet

Fotó: Paks II

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Kovács Pált nevezte ki a Paks II beruházásért felelős államtitkári posztra Áder János köztársasági elnök – tették közzé a Magyar Közlöny legutóbbi számában. Az 56 éves szakember életrajzából kiderül, hogy a Moszkvai Energetikai Egyetemen végzett 1988-ban, „Atomerőművek és Berendezések” szakon. Ezt követően a Külkereskedelmi Főiskolán közgazdász szakon szerzett diplomát levelező tagozaton. Oroszul, angolul és franciául is beszél.

1988 és 2004 között a Paksi Atomerőműben töltött be vezetői tisztségeket, majd 2009-ig az OECD Atomenergia Ügynökségénél dolgozott. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium energiagazdálkodási és szabályozási főosztályán 2009 és 2010 között atomenergetikai szakértőként tevékenykedett, majd 2010 és 2014 között a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban foglalkozott energetikával helyettes államtitkárként, majd államtitkárként. Később Süli János miniszter kabinetjét vezette, 2018 ősze óta pedig az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke.

Kovács Pál államtitkárként február elsejétől dolgozik Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter mellett. Elődjét, Aszódi Attilát január 15-től mentették fel a tisztségből, aki 2017 óta töltötte be a posztot, 2014 és 2017 között pedig az erőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos volt a Miniszterelnökségen – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában