kiállítás

2019.02.22. 16:20

Múlt századi esküvőket idéz a tárlat

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Ásó, kapa, nagyharang címmel nyílt kiállítás Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban. Kiss-Fodor Melinda kulturális szervező elmondta, hogy felhívásukra közel negyven esküvői fotó érkezett a tárlatra. Ezek közül a legrégebbi egy 1907-es fénykép. Arról is beszélt, hogy meglepően sok esküvői ruhát, illetve kiegészítőket – fátylakat, kesztyűket, cipőket – is felajánlottak a kiállításra. Emellett táviratok, meghívók, hangfelvételek és bokréták is helyet kaptak a tárlaton, és egy hetvenes évekbeli szállítólevél is, amelyből kiderül, mi volt a menü a lakodalomban.

Sok tárgyat maguk a tulajdonosok vitték el a kulturális központba, de többet a hozzátartozók ajánlottak fel. Aktívak voltak a nyugdíjas klubok tagjai, az idősebb korosztály, így jó pár tárgy az ötvenes, hatvanas, hetvenes évek esküvőit idézi – tette hozzá Kiss-Fodor Melinda.

A február 27-ig látogatható tárlatot Kutas Attila plébános nyitotta meg, Csapó Ágnes és Móricz Norbert pedig Szűcs Zoltán Flört című egyfelvonásos drámáját adták elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában