önkormányzatok

2019.02.19. 16:20

Művelődési pályázatot ír ki a völgységi társulás

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock illusztráció

Elfogadta költségvetését a Völgységi Önkormányzatok Társulása (VÖT). A több mint húsz településből álló, polgármesterek képviselte szerveződés nemrég Bonyhádon, a városházán tartotta ülését Filóné Ferencz Ibolya elnökletével. A három rész, azaz a teljes tagságot magába foglaló csapat, a bonyhádi járás, valamint az önként vállalt feladatokat teljesítő csoport egyaránt rendelkezik saját kerettel. A társulás fenntartásához nyújtott települési hozzájárulások összege nem egészen hatvanmillió forintot tesz ki, ebből a pénzből Bonyhád negyvenkilenc millió forintot, közel öt hatod részt áll.

A társulás ez évre is meghirdeti közművelődési pályázatát kétmillió-háromszázezer forint keretösszeggel. A szerveződés várja azon pályaműveket, melyekre különböző mértékű támogatás nyújtható. Ez a megoldás jelentősen segíti a Völgységben tartandó települési rendezvények, köztük a falunapok színvonalas megvalósítását.

A plénumon megjelent dr. Barcza Zsolt, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgató-főorvosa, aki a háziorvosi ügyelet tavalyi működéséről írásos anyagban számolt be. Összegzésében megállapította, a rendszer megfelelő módon állt a páciensek rendelkezésére. Az idei évre vonatkozó működési tervezet is szerepelt az előterjesztésben, melyet a társulás ugyancsak egyhangúlag fogadott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában