Grecsó Krisztián

2019.02.23. 13:00

Nagyszülei továbbélő történetei visszatérnek műveiben

Balázs László

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Beküldött kép

Klasszikus író-olvasó találkozón Grecsó Krisztián író volt a tamási Könnyü László Könyvtár vendége. A bensőséges hangulatú, barátságos beszélgetéssé alakult programon a József Attila-díjas költő a Harminc év napsütés című novelláskötetéből olvasott fel – mondta Czompó Márta könyvtáros.

Nagyszülei tintával írott és szájhagyomány útján továbbélő történetei egyaránt vissza-­visszatérnek műveiben. Novelláskötetét e korszak lezárásaként jellemezte. Magáról beszélve kiemelte a családi történetek fontosságát, ez a téma a legerősebb ihlető erővel bírt számára. Elmondása szerint a sztorik fontosságának lényege elsősorban nem igazságtartalmukban rejlik.

Grecsó a békéscsabai főiskolán végzett, mint tanító. A József Attila Tudományegyetem magyar szakát 2001-ben fejezte be. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Regényei megjelentek arabul, csehül, németül, horvátul, lengyelül, szlovénul, törökül és oroszul. Írt forgatókönyveket és több színdarabot, szövegkönyvet is jegyez. Ismert zenekaroknak és énekeseknek is írt dalszövegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában