önkormányzat

2019.03.07. 19:10

A fejlődést szolgálja az együttműködés

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Rendkívüli ülésen tájékoztatta a képviselő-testület tagjait Szabó Péter polgármester arról az együttműködési megállapodásról, amelyet Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel kötött a város február végén. A szerződés hatályba lépéséhez szükség volt a testület jóváhagyására.

A megállapodás az új atomerőművi blokkok építése kapcsán szükségessé váló feladatok, fejlesztések hatékony, szakszerű ellátása és teljesítése, továbbá a gazdaság- és térségfejlesztés, a munkahelyteremtés, az egészségügy, a sport, a kultúra, a szabadidő, a köznevelés, a turisztika, az önkormányzati feladatok, az infrastruktúra-fejlesztés érdekében született meg.

– Ez egy keretmegállapodás, amelyben lefektettük az együttműködés alapjait. Az egyes feladatokra majd külön megállapodás során kötünk szerződést a minisztériummal és a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkársággal – mondta el a Paksihirnok.hu-nak Szabó Péter. A városvezető azt is kiemelte, hogy az együttműködési megállapodás célja a beruházáshoz kapcsolódó közös kihívásokra való sikeres felkészülés, illetve hogy elősegítsék a település gazdasági, kulturális fejlődését, előmozdítsák az optimális munkaerő-piaci viszonyok és az érkező munkavállalók lakhatási feltételeinek kialakítását.

A testület arról is határozott, hogy az önkormányzat közfeladat-ellátási szerződést köt a DC Dunakom Zrt.-vel, így a cég működési költségeit általános működési támogatás formájában finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában