ötletbörze

2019.03.14. 16:20

A közösségépítésen dolgoznak a helyiek

Brunner Mónika

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A nagyszékelyiek szeretnék megújítani a közösségi életüket. Az év elején a teaház összejövetelükkel egybekötve ötletbörzét tartottak, ahol átbeszélték a legfontosabb teendőket. Itt döntötték el, hogy részt vesznek a februári Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton. Szeretnék minél jobban kihasználni a tavaly felújított művelődési ház adta lehetőséget. Az épületben kialakítottak egy helyiséget, ahol pingpong, csocsó- és rexasztalokat helyeztek el. Itt versenyeket is szerveznek.

– Igyekszünk fellendíteni a közösségi életet, amely nagyon fontos, hiszen zsáktelepülés vagyunk. Csak Pincehelyről lehet bennünket megközelíteni. Van egy rendezvénynaptárunk, és nagyon sok programot szervezünk. Három éve van színházunk, de szívesen látjuk a közeli települések művészeit is. Három éve működtetünk Pajtaszínházat, és márciusban fogadjuk Értény település amatőr színészeit. A mai napig ötletelünk újabb kezdeményezéseken, és van egy éves eseménynaptárunk a rendezvények időpontjaival – mondta lapunknak Klubecz Istvánné polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában