Ülést tartottak a tartalékosok

2019.03.01. 10:30

A szövetség a honvédelem ügyét erősíti a társadalomban

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Idei feladatait határozta meg tegnapi, a vármegyeháza dísztermében tartott, kibővített elnökségi ülésén a Magyar Tartalékosok Szövetsége. Széles Ernő nyugalmazott dandártábornok, a szervezet elnöke lapunknak elmondta: a szekszárdi értekezlet éves mérföldkőnek tekinthető, hiszen itt kerülnek terítékre azok a tennivalók, melyek országos szinten és valamennyi megyében komoly erőfeszítéseket kívánnak a tagságtól.

– Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezünk – folytatta az elnök. – Az elmúlt két évben a német tartalékosok országos rendezvényére is meghívást kaptunk, sokat tanultunk és tanulhatunk tőlük. Ezzel együtt léteznek olyan kérdések, melyekben mi tudunk számukra hasznosítható tapasztalatokkal szolgálni. Az önkéntes, közhasznú szervezetként működő MATASz egyébként nemcsak önmagában a tartalékosok összefogására alakult. Hanem arra is, hogy társadalmat is közelebb hozza a honvédelem ügyéhez. Ha valahol gond támad, például természeti katasztrófa fenyeget, akkor mi azonnal segítünk az elhárításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában