jótékonyság

2019.03.05. 20:00

Álarcos bulit szerveztek, ezzel jótékonykodtak is

Szekszárd abban a szerencsés helyzetben van, hogy több aktív civil szervezet is működik a területén. A 7100 – A Városod Egyesületet vérfrissítő szándékkal hozták létre.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

7100 – A Városod Egyesület. Ez a neve annak a civil szervezetnek, amely a hétvégén jótékonysági álarcos bulit tartott a Művészetek Házában. Mint azt Böröcz Máté elnöktől megtudtuk, a szervezetet vérfrissítő szándékkal hozták létre, szeretnének beszivárogni a szekszárdi civil szféra vérkeringésébe. Mindezt pedig úgy, hogy megpróbálják közelebb hozni a közügyeket elsősorban a fiatalokhoz, másodsorban pedig azokhoz, akiket egy picit is érdekel a társadalmi szerepvállalás. Olyan projektek kerültek napirendre az egyesületben, amelyek jótékony, illetve jószolgálati ügyeket karolnak fel. Ilyen volt a karácsony előtti akciójuk is, amikor a Könyvszekérrel, illetve a szekszárdi önkormányzattal közösen könyveket, valamint ajándékcsomagokat juttattak el rászoruló családokhoz.

 

A szombati jótékonysági álarcos parti a bemutatkozó rendezvényük volt. Olyan eseményt tudtak megvalósítani, amely a báli szezon ékköve volt. És ezt nem ők mondták magukról. Az exkluzív parti az igényes szórakozás, a magasfokú gasztrokultúra jegyében és a jótékony cselekedet szellemében zajlott. Már a szervezéskor célként fogalmazták meg a tagok a szekszárdi kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának támogatását. A meghívott vendégek már a belépőjegy megváltásával automatikusan adakoztak, de a helyszínen kialakított adományozó cilinder szintén népszerű volt. Böröcz Máté szerint köszönet illeti az est résztvevőit és mindazokat, akik az első hívó szóra melléjük álltak ebben a kezdeményezésben. Az összegyűlt több százezer forintot a kórház főigazgatójával egyeztetve fogják majd felhasználni. Olyan termékeket szeretnének beszerezni, amelyek az osztályon lévő kismamák, illetve babák komfortérzetét javítják.

Az egyesület itt nem áll meg, további akciókat tervez. Szóba jöhet egy játszótér komfortosabbá tétele, környezetvédelmi akciók, közösségi programok vagy akár rászorulók megsegítése. Persze, ez még mindig csupán csak egy kis szelet a nagy tervekből, amelyekkel a város közösségi életét kívánják még jobbá tenni, tájékoztatott az elnök.

Az alapító tagok személye garancia

Az egyesület alapító tagjai Berbuch Miklós, Gyimóthy Levente, dr. Léber Viola, Nagy Tamás, Ritter Péter, Répás Román, Sipos Gergő, Orbán Lilla titkár, Tóth Róbert alelnök és Böröcz Máté elnök. – Aki ismer bennünket, talán egyértelmű számára, hogy energiát és kreativitást nem sajnálva állunk egy-egy feladat elé. A 7100 egy névjegy, de van profilképe, arca, s ezek mi vagyunk – mondja az elnök.

Az egyesület további terveiről a közösségi médián keresztül tájékoztatják az érdeklődő közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában