elismerés

2019.03.15. 19:10

Átadták az Urántoll és Atomtoll díjat

Ihárosi Ibolya

Fotó: Molnár Gyula

Az ünnepi megemlékezések sora már 14-én megkezdődött az Atomerőmű alapította kitüntetések átadásával. Az Urántollat Hárfás Zsolt újságíró, gépészmérnök vehette át a hazai és a nemzetközi energetikai és atomenergetikai helyzettel kapcsolatos széleskörű tájékoztatási tevékenységéért. Az elmúlt években csak nyomtatásban mintegy száznegyven írása jelent meg. Az energetikai mérnök 2009-ben részt vett az új paksi blokkokkal kapcsolatos országgyűlési elvi határozat előkészítésében, valamint a 2011-es Nemzeti Energiastratégia megalkotásában is. Az elismerést az Erzsébet szállóban rendezett ünnepségen dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató adta át.

A Paksi Atomerőmű alapította az Atomtoll díjat is, amelyet az idén Susán Janka szakértő, újságírónak, az Atomerőmű újság szerkesztőségi tagjának ítéltek oda. Az indokolás szerint az újság két állandó rovatát is viszi. Az egyikben környékbeli településeken megkeresi a helyi nevezetességeket, értékeket, és színes, valósághű riportokban számol be róluk. A Túl a szakmán rovat pedig az erőmű munkatársait mutatja be, de nem a vállalatnál végzett munkájukra fókuszál, hanem különleges emberi történetekre velük kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában