hagyományőrzés

2019.03.11. 19:10

Tamburazenekar játszott régi dalokat fiataloknak

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock illusztráció

Óvodások, iskolások hallgatták végig a tengelici faluházban ma a Medinai Tambura Zenekar műsorát, mely régi dalokat idézett fel. A megyei önkormányzat fontos feladatának tartja a helyi identitás erősítését, ezért közösségfejlesztési programokat szervez Sióagárd, Harc, Kölesd, Medina, Szedres, Tengelic, Sárszentlőrinc és Pálfa településeken. Ennek egyik állomása volt a Tengelicen megtartott program.

Pályázat keretében a felsorolt településeken a közösségi életet szeretnék felfrissíteni, a helyi értékeket felújítani, népszerűsíteni. Közel száz program valósul meg 2021 tavaszáig, melyben lesz zenei, irodalmi, képzőművészeti, közösségfejlesztő és értéktári rendezvény.

Az élhető település a szervezők szerint azt is jelenti, hogy az infrastrukturális fejlesztéseken túl a helyi közösségek erősek és aktívak legyenek, ismerjék és felismerjék értékeiket, hagyományaikat, melyek által erős kötődés alakulhat ki szülőfalujuk iránt. Az ilyen közösségek pedig erős településeket, az erős települések pedig erős megyét teremtenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában