farsang

2019.03.24. 15:15

Vidáman farsangoltak a Würtz iskolások

Balázs László

Fotó: Shutterstock

A tamási Würtz Ádám Általános Iskola és AMI második évfolyamos tanulói a közelmúltban farsangi projektnapokat tartottak. Gasparics László, az intézmény igazgatója elmondta, az első nap indításaként rövid rádiós műsorban beszéltek a farsangi hagyományokról, szokásokról, és még a délelőtt folyamán a mohácsi busók is ellátogattak az iskolába. Délután játékos sorversenyen próbálhatták ki ügyességüket a tanulók, majd a kézügyességükre is szükség volt a busóálarc kifestésekor.

A második nap délelőttjén az osztályok a városi könyvtár foglalkozásán vehettek részt, ahol mókás jelmezekről szóló fejtörők, versek és zenék szórakoztatták őket. Délután az ünnephez kapcsolódó érdekes munkadarabokat nyírtak, ragasztottak, rajzoltak a gyerekek: szemüveget, álarcot, bohócfejeket, nyakkendőt állítottak össze.

Zárásként énekóra keretében vidám farsangi dalokat énekeltek és Camille Saint-Säens Az állatok farsangja című művével ismerkedtek a diákok.

Fergeteges jelmezes mulatsággal, táncházzal, vidámsággal, jókedvvel zárták a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában