Útjelző

2019.04.07. 13:00

A korosztálynak megfelelő módon közelítenek

A Tolna megyei állomások után az Útjelző program Siklóson folytatódott.

Tolnai Népújság

Fotó: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai által megálmodott „Útjelző – Reflektorfényben az ifjúságvédelem” elnevezésű programsorozat tizedik előadását április 4-én rendezték meg a Baranya megyei Siklóson – tájékoztatott a rendőrség.

A zenékkel, dramaturgiával és kisfilmekkel színesített rendezvény fő témái ezúttal is a fiatalságot leginkább érintő problémák, az útkeresés, az iskolai zaklatás, a drogfogyasztás, a prostitúció és az internet veszélyei szerepeltek. A program népszerűsítésében és a témák feldolgozásában minden előadáson szerepet kapnak a Youtube csatornán százezres nézettségi adatokkal rendelkező videósok is. Az egyes témákat kisfilmeken vezették fel, majd a színpadon a HolaZalán zenekar élőben eljátszott dalaival hangolt a beszélgetésre.

Fotó: TMRFK

A témák feldolgozásban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Ambrus Zoltán rendőr alezredes, Király Orsolya addiktológus és és két Youtube videós – Ice Blue Bird és Doggy Andi – segítette a diákokat, akik saját életükből vett, a témába vágó érdekes epizódokat is megosztottak a hallgatósággal.

A fiatalok kérdéseit követően nem maradhattak el a vendégekkel közös szelfik és a dedikálás sem. Az „Útjelző” támogatója a Belügyminisztérium, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A projekt megvalósításában a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság mellett közreműködőként részt vesz a Baranya Megyei- és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában