megmérettetés

2019.04.09. 07:00

Az ország versmondó fiataljai találkoztak

A Csizmazia Alapítvány nyolcadik alkalommal rendezett országos találkozót, a Versnapot szombaton tartották.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

A Fedorka és SoseVolt Versnap Országos Találkozót rendezték szombaton Szekszárdon. Csizmazia Ferencné, a szervező Csizmazia Alapítvány a jövő ígéretes gyermekeiért vezetője elmondta, hogy a nyolcadik alkalommal meghirdetett verseny első fordulójába 241 versmondó fiatal nevezett az ország 67 településéről. A döntőbe 84 gyerek kapott meghívást.

A verseny négy korcsoportban, két helyszínen, a Művészetek Házában és a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban zajlott. A zsűriben Wiegmann Alfréd rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke, Papp Zoltán drámatanár, mesterpedagógus, az M5 csatorna Felsős című műsorának képernyős szakértője, Szász-Kolumbán Olga drámapedagógus, versrendező, Turi Bálint színész, szinkronszínész, improvizációs tréner, a Versünnep Alapítvány tagja és Csötönyi László versmondó, tanár foglalt helyet.

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetségprogram, a Magyar Versmondók Egyesülete, a Versünnep Alapítvány és több helyi cég és borászat is támogatta.

A verseny eredményei

Az I. korcsoportban (8–10 évesek) Berta Léna kapta a Fedorka díjat, Radó Bertalan a Nívódíjat és Halasi Lőrinc a Különdíjat. Reménység díjban részesült Reményi Réka, Malaczkó Réka, Görcsös Enikő, Bálint Fanni és Szabó Réka. A II. korcsoport (11–13 évesek) Fedorka díjasa Varga Panna lett, a Nívódíjas Reali Prisca, míg a Különdíjas Kerékgyártó Viktória. Dicső Botond, Pánczél Dóra és Nagy Eszter Anna vehette át a Reménység díjat. Reali Bonifacio nyerte a III. korcsoportban (14–15 évesek) a Fedorka díjat, Orsós Ádám a Nívódíjat és Szabó Anna a Különdíjat. Reménység díjjal ismerték el Főglein Liza Katót, Furtenbacher Dorinát és Görcsös Ákost. A 16–18 évesek IV. korcsoportjában Hafner Kata vehette át a SoseVolt díjat, Sili Gergő a Nívódíjat, Stenger Kristóf a Különdíjat, és Csizmazia Dóra, valamint Boldizsár Vivien Elvira a Reménység díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában