fejlesztés

2019.04.05. 09:30

Birtokba vehette a fiatalság az új sportparkot

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Már birtokba is vették az elmúlt héten, csütörtökön átadott „B” típusú sportparkot Szakály sportolásra vágyó fiatalos lakói, illetve a Szakályi Általános Iskola tanulói. Az intézmény tanárai már az új létesítményben tartották a testnevelésórákat a gyerekeknek. A „B” típusú sportpark több mint 70 négyzetméter alapterületű, a telepített eszközök tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítő gyakorlatokra, fekvőtámasz-gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra és függeszkedésre alkalmasak.

– Meglepő volt, hogy már az átadásra rengeteg fiatal eljött, és nem kellett nekik segíteni az eszközhasználatban, mert maguktól tudták, hogy melyik mire jó, és milyen gyakorlatokat lehet végezni a segítségükkel. Az elmúlt hétvégén már tele volt a sportpark, jöttek, edzettek, ahogy most már az általános iskola tanulói is.

A sportparkot felnőtt játszótérnek mondják, de már tízéves kortól használható, tudja fogadni az ifjabb látogatókat is. Az eszközök segítségével az egész testet tetőtől talpig át lehet mozgatni. Úgy gondolom, hogy egy egész órás program elvégzése már egy komoly, elismerésre méltó teljesítmény – mondta lapunknak Feuerbach Szabolcs alpolgármester.

A sportpark a műfüves focipálya melletti téren található, közvetlenül az általános iskola szomszédságában. A fejlesztés Magyarország Kormánya támogatásával, a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében valósult meg, és a helyi lakosság számára a mindennapi sportolás feltételeinek és lehetőségének megteremtése érdekében épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában