missziós nap

2019.04.15. 18:10

Evangélikus Családi és Missziós nap volt Bonyhádon

Budavári Kata

Fotó: bonyhad.hu

A Tolna-Baranyai Evangélikus egyházmegye második Családi és Missziós napját tartotta a hétvégén Bonyhádon, amely A találkozás öröme címet kapta. Mint azt Somogyvári Balázs Imre másodgondnoktól megtudtuk, közel háromszázan vettek részt a szombat délutáni eseményen az evangélikus általános iskolában. A program Kondor Péter püspök igei felvezetésével kezdődött. Amíg a felnőttek előadásokat hallgattak, a gyerekek szórakozhattak: volt ugrálóvár, illetve a Kék Elefánt pécsi evangélikus óvoda nevelői fejlesztő játékokkal kötötték le a kicsiket.

A nagyobbak kipróbálhatták a bonyhádi ifisek által előkészített szabaduló szobát, de volt Láthatatlan színház is a padlástéren, ahol bekötött szemmel kellett teljesíteni a feladatokat.

Tapolyai Emőke pasztorál-pszichológus az egészséges családról beszélt, előadásából kiderült, a hierarchikusan felépített család nem elnyomást jelent, hanem szeretetben lévő tudatosságot. Dr. Hegedűs Éva a művészetet hívta segítségül, hogy megvilágítsa, mitől is boldog egy család. Előadóként vett részt a rendezvényen dr. Tam Beatrix orvos, és az érdeklődők hallhatták Móser Zoltán és Krähling Dániel nyugalmazott esperes beszélgetését is.

Az első ilyen missziós napot tavaly év végén tartották Bonyhádon, a remények szerint a következő Pakson lesz. A tervek szerint fél évenként várhatók ezek a találkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában