jótékonysági torna

2019.04.08. 11:30

Jó célt és közösségi élményt szolgált a sport

Több mint 650 ezer forint gyűlt össze a gyermekosztály javára a gerjeni jótékonysági tornán.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Jótékonysági labdarúgótornát rendeztek szombaton Gerjenben. A cél a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának támogatása volt. Az ötlet Romhányi Károly polgármesteré, aki elmondta, saját tapasztalat nyomán döntött úgy, hogy segítséget szeretne nyújtani az osztálynak, tovább javítva az ellátás színvonalát. Úgy gondolta, ennek jó eszköze lehet a sport, hiszen összeköti az embereket, közösségi élményt nyújt. Ennek szellemében kísérő programok is várták a családokat. A gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, légvárban ugrálhattak. A színpadon az orosz Rádoszty Gyermek Ének- és Táncstúdió, valamint a Medinai Tamburazenekar adott műsort.

A program szervezését az önkormányzat és a gerjeni székhelyű Elszármazottak a Vidékért Egyesület vállalta. A kupa a 3000-res Torna nevet kapta, utalva arra, hogy a részvételi díj fejenként háromezer forint volt. Meghívás alapján nyolc csapat mérette meg magát. Pályára lépett a Paksi Atomerőmű, a Paks II. Zrt., az atomerőmű beruházás fővállalkozójának csapatai, képviseltette magát az önkormányzat, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a Tolna Megyei Önkormányzat és vállalkozók is. A torna a rendőrök győzelmét hozta, ám az eredménynél sokkal fontosabb volt a jó hangulat, no és persze a jótékonysági rendezvény célja. A csapattagok mellett jó páran a kezdeményezés mellé álltak; volt cég, amely nagyobb összeggel is, így végül 655 ezer forint gyűlt össze.

Dr. Harangi Ferenc főorvos elmondta, hogy nagy örömmel fogadta a megkeresést, és a befolyt összegből az osztály rendelőit szeretnék klímaberendezésekkel ellátni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában