az autizmus világnapja

2019.04.07. 15:15

Jótékonysági futást szerveztek az Esőmanók

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Az autizmus világnapjához kapcsolódóan ötödik alkalommal szervezte meg szombaton Esőmanók Esőmenők elnevezésű jótékonysági futását az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület. Vizdár-Lőczi Gizella, az egyesület önkéntese elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan több száz résztvevője volt a rendezvénynek, és idén először virtuális otthoni futással is teljesíthették a távok valamelyikét azok, akiket elriasztott volna a borongós időjárás, vagy személyesen nem tudtak eljönni.

A szervező kiemelte, örömmel tölti el, hogy vannak rendszeres visszatérők és hogy egyre több fogyatékkal élő embert is látni az indulók között. A nevezők egy, öt, illetve tizenegy kilométeres futótávot, valamint tizenegy kilométeres kerékpáros távot teljesíthettek.

A Borvidék Futó Egyesület még tavaly ajánlott fel egy old timer Triumph Cabriot, amelyet azóta rendbe hoztak és az idei Borvidék Félmaratonon sorsolnak ki azok között, akik támogató jegy vásárlásával segítik az Esőmanókat. Az egyesület legfőbb célja egy fejlesztő központ létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában