jubileum

2019.04.21. 07:00

Különleges programsorozattal ünnepel Paks a Város Hetén

A Város Hetén több napon át minden korosztály számára kínálnak szórakozási lehetőséget.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Várossá avatása negyvenedik évfordulóját ünnepli idén Paks. Ebből az alkalomból különleges eseménysorozattal készülnek, és a már hagyományosnak számító Város Napja program Város Hetévé nőtte ki magát. Szabó Péter polgármester a témában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy új helyszínként a Csengey Dénes Kulturális Központ is várja az érdeklődőket, akik a május 15-i nyitónapon várostörténeti előadást hallgathatnak meg, fotókiállítás nyílik a település elmúlt negyven évéről, és az évforduló kapcsán meghirdetett alkotói pályázat eredményhirdetését is ekkor tartják.

A Város Hetén adják át a KRESZ-parkot díszítő új graffitit, május 17-én, pénteken pedig a Duna-korzó, a víziszínpad lesz a fő helyszín, ahol helyi zenekarok koncertjei kínálnak szórakozási lehetőséget. A szombati zárónap programja az előző években kialakított menetrend szerint alakul. A város civil szervezeteinek, alapítványainak, intézményeinek csoportjai a Szent István térről indulva felvonulnak a Táncsics parkba, ahol mindenki találhat kedvére valót.

Ennek részleteiről Csapó Ágnes külkapcsolati referens beszélt. Elmondta, hogy tematikus programokkal készülnek, így például lesz egészségügyi témakör, múzeum és kultúra, sport és persze a halászléfőző verseny sem marad el, amelyre továbbra is várják a csapatok jelentkezését. Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója kiemelte, hogy a zárónap fellépői között szerepel a Szabó Balázs és bandája, valamint a Charlie Band is. A többnapos program résztvevői kulturális menetlevelet kapnak, és közöttük nyereményt sorsolnak ki.

Kettős évforduló

A Város Hete programsorozatának felvezetéseként május 14-én, kedden a Paks és Dunakömlőd közötti kerékpárút- szakaszon bringás reggelivel várják az arra kerekezőket, ezzel is népszerűsítve az azt követő napok kínálatát. Szintén az eseménysorozat részeként Paks és német testvértelepülése, Reichertshofen megújítja kapcsolatát, a két helység ugyanis harminc éve kötött testvérvárosi szerződést. A két kerek évforduló így összekapcsolódik az ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában