lovasnap

2019.04.15. 09:30

Lovasnapokat tartottak Gerjenben

Hétvégén ismét a lovassport központjává vált Gerjen, hiszen péntektől vasárnapig tartották a Gerjeni Lovasnapokat. Ezzel elindult a fogathajtó versenyek szezonja.

Budavári Kata

Fotó: Molnár Gyula

Már a huszonharmadik Gerjeni Lovasnapokat szervezte a hétvégén a Domsa család. Domsa Dalma hosszú évek óta versenyez fogathajtóként, és néhány éve az esemény egyik főszervezője is. – Tegnap hatodik lettem, ma sajnos technikai hiba csúszott a számításomba, az istráng kétszer is kikapcsolódott – mondta a versenyző még szombaton. Ezen a napon reggel még esett az eső, ezért egy órát csúsztatták a programot, a maratonhajtás így délelőtt tizenegy órakor kezdődött. A pályán kevés sár volt, amely ugyan plusz figyelmet igényelt a hajtóktól, ám feladatuk egyáltalán nem volt megoldhatatlan.

A Gerjeni Gödrökben kialakított akadálypálya kiváló helyszíne a megmérettetésnek, amelyet Dalma édesapja, Domsa Ferenc álmodott meg. A közönség és a versenyzők visszajelzése szerint a szervezés profi. Most harminc fogat és hajtó nevezett a versenyre. A fogatok között van póni, illetve nagy lovas egyes és kettes. A program pénteken indult a díjhajtással, szombaton következett a maratonhajtás, majd a zárónapra a show jellegű spediter-, illetve az akadályhajtást tervezték a szervezők.

Mint azt Domsa Dalmától megtudtuk, a fogathajtóknak ebben a szezonban ez az első versenye a nemzeti bajnokságban. A versenyzők folyamatosan gyűjtögetik a pontokat az országos versenyeken, és a legjobb húsz jut a döntőbe. Az A kategóriások külföldön is megmérethetik magukat. Domsa Dalma tavaly versenyzett először a határon túl, erre az évre két nemzetközi erőpróbát tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában