Mély(k)víz

2019.04.24. 17:30

Római úttal jutalmazta a húsvéti nyúl a bonyhádi gimisek tudását

Húsvét vasárnapján kísérhettük figyelemmel a televízió képernyőjén a Mély(k)víz című műveltségi vetélkedő döntőjét. Valószínűleg sokan szorítottak ekkor a bonyhádi csapatoknak. Nem hiába! Ismét győztesen hagyták el a „porondot” a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai.

TEOL

dav

Fotó: Beküldött kép

Huszonhét csapat, köztük két bonyhádi, küzdelmével indult a Mély(k)víz című műveltségi vetélkedő. A kétfős csapatok a Kárpát-medence országaiból érkeztek, hogy próbára tegyék tudásukat. Utóbbira igencsak szükségük volt, hiszen a műveltségi területek szinte mindegyikét felölelte a tudáspróba. a nézők fél éven keresztül kísérhették figyelemmel az alkalmanként 3-3 csapat csatáját hozó adásokat. A „Pirosak” a „Sárgák” és a „Zöldek” számtalan kérdést kaptak az irodalom, a történelem, a földrajz, a biológia, a helyesírás, a sport- és sporttörténet, a kémia, a feltalálók, a zene, a vallások, a filmművészet területéről.

„A kérdések néha még a profi kvízjátékosokat is komoly feladat elé állították volna. Ugyanakkor nagy örömmel töltött el, hogy nem a napi bulvárban való jártasság alapján próbálták a játék készítői eldönteni, hogy kik a legjobbak.” – mondta Gruber László, a bonyhádi csapatok felkészítő tanára.

A középdöntőbe a legjobb kilenc csapat jutott, hogy közülük a legkiválóbb három mérhesse össze tudását a döntőben. Utóbbira húsvét vasárnapján került sor.

„Nem mindennapi öröm volt megélni, hogy mindkét csapatom döntős lett. Különösen azért örülök neki, mert mind a négyen évek óta a legkiválóbb kvízeseim közé tartoznak, s szinte minden alkalommal ott állnak a nyomógombok mögött csütörtökönként a gimnázium kvíz klubjában. Az idén érettségiznek, s úgy gondolom, ez a vetélkedő igazi jutalomjáték volt a számukra. Nagyon büszke vagyok rájuk.” – nyilatkozta a szintén sok vetélkedőt megjárt Gruber tanár úr.

A döntő első felében szoros verseny bontakozott ki a budapesti és a két bonyhádi csapat között. A második „félidőben” úgy elhúzott a Galág Botond – Zareczky András duó, hogy a pontszámokat tekintve új csúccsal nyerte meg a végső összecsapást, és ezzel együtt az ötnapos római utat. A Zsók Csenge – Ömböli Csaba kettős végül nagy csatában a 3. helyen végzett.

Nem először teljesítettek jól a Mély(k)vízben

Négy éve indult útjára a Mély(k)víz című vetélkedő, amelynek a második évadába kapcsolódtak be a bonyhádi gimnazisták. Ekkor az előkelő 2. helyezést érték el, de már alig várták a következő kiírást. A harmadik évad győztesei már ők lettek, s 2017 karácsonyán belekóstolhattak az olasz főváros látnivalóiba. 2019 nyarán, az érettségi vizsgák után tovább gyarapíthatják a bonyhádi gimi kvízbajnokai az „Örök Város”-ról és Vatikánról szóló ismereteiket, felkészítő tanárukkal együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában