faültetés

2019.04.16. 16:20

Új fák a megcsonkítottak helyén

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Fákat ültettek április elején a DC Dunakom Zrt. munkatársai: Dunakömlődön egy ezüst hársat, Pakson tíz magyar nemesítésű, kifejezetten vezetékek alá ajánlott hársfát, valamint négy gömbkőrist.

Amint arról a paksihirnok.hu beszámolt, az E.ON megbízásából egy alvállalkozó nemrégiben gallyazást végzett Pakson, ennek drasztikus módja és eredménye azonban nagy felháborodást keltett a városban. Szabó Péter polgármester ezért azonnal leállíttatta a munkát, és azóta megállapodtak az áramszolgáltatóval, hogy a jövőben az önkormányzati cég, a DC Dunakom Zrt. munkatársai végzik a gallyazást, illetve az E.ON közel másfél millió forint kártérítést fizet a városnak.

Szászy Zsolt, a DC Dunakom Kft. parkfenntartási részlegének vezetője elmondta, hogy a rosszul megmetszett fák helyére kerültek az újonnan elültetettek. A fák közül a legdrágább az, amelyik Dunakömlődre került. Annak a törzskörmérete 40-45 centiméter, de a hársfák sem kicsik, azok törzskörmérete 20-25 centiméter – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában