karitász

2019.05.21. 13:00

Adományt gyűjtenek, osztanak

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Most a fácánkerti faluházban tartott ruhaosztást a tolnai karitász. A 2011-ben alakult karitatív szervezet legfontosabb feladatának az adománygyűjtést és célba juttatást tekinti. A cél jelen esetben négy helyszín: Tolna, ahol a plébánia melletti Karitász-házban várják hétfőnként a rászorulókat, míg Mözsre, Bogyiszlóra és Fácánkertbe évente háromszor települnek ki, a művelődési, illetve faluházba.

Kovácsné Füri Margit vezeti a negyvennyolc tagú csoportot. Mint elmondta: vesznek át bútorokat, műszaki cikkeket, háztartási gépeket, szőnyegeket, függönyöket és gyerekjátékokat is. Ezekből havonta egyszer válogathatnak Tolnán a rászorulók.

Legnagyobb adományozási akcióikat húsvét és karácsony előtt rendezik. Olyankor a templomokban és jótékonysági koncerteken gyűjtenek tartós élelmiszert és pénzt. A pénzből is élelmiszert vásárolnak, s az abból összeállított csomagokat juttatják el a szegény családokhoz. A legrászorultabbakat vendégül is látják, meleg ételt kapnak, együtt étkeznek velük karácsony előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában