megemlékezés

2019.05.07. 09:30

Bátaszéken is ünnepeltek a tűzoltók a Flórián szobornál

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Flóriánt, a tűzoltók védőszentjét ünnepelte a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság és a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület a diák tagozatával együtt május 5-én. A megemlékezés a gépjárműfecskendő felvonulással vette kezdetét. A menet a Hunyadi utcából indult, és a város több közterületét érintve a Kossuth Lajos utcai Flórián szoborhoz érkezett, számolt be az eseményről a bataszek.hu. A rendezvényen részt vett dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes is, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

– A mi dolgunk, hogy a rendelkezésre álló ismeretek és a legjobb tudásunk segítségével a mában helytálljunk olyan veszélyhelyzetekben, amelyek kárt okozhatnak a bátaszéki és a környéken élő polgárok életében vagy egyéb javaiban. Nem kis felelősség, tudom, mint ahogyan azzal is tisztában vagyok, hogy a Bátaszéken szolgáló szakemberek és önkéntesek mindent megtesznek azért, hogy az elődeik által kitaposott, jó úton haladjanak. – mondta Bóta Gyula bátaszéki tűzoltóparancsnok.

A koszorúzás alatt a bátaszéki gimnazista, Schroth Kinga játszott trombitán, majd a helyi általános iskola tanulója, Szilágyi Patrícia mondott verset. Az ünnepség végén a jelenlévők a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise helyszínére, a Nagyboldogasszony Plébániatemplomba mentek, ahol folytatódott a megemlékezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában