Család Akadémia

2019.05.15. 20:00

Emléklapok átadásával zárták az első szemesztert

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Első szemeszterét zárták ma a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a Család Akadémia rendezvénysorozatának. Ez alkalomból száztizenegy emléklapot és a főiskola Költők és koruk – Babits Mihály és József Attila című könyvét adtak át azoknak a hallgatóknak, akik a félév során rendszeresen részt vettek az előadásokon. Az oklevelek mellé kreditpontok is jártak. Az emléklapokat és az ajándékokat Ács Rezső polgármester és Szécsi Gábor dékán adta át.

Ács Rezső polgármester beszédében gratulált minden hallgatónak, és elmondta, hogy az önkormányzat támogatásra méltónak ítélte a kezdeményezést, amit lehet, megtesznek, hogy folytatódhasson. Szécsi Gábor dékán elmondta, hogy nem csak új elméleteket, irányokat akartak megvilágítani az előadásokkal, hanem gyakorlatokat is. Beszélt a családok fontosságáról, arról, hogy minél többet kell átadni a régi értékekből. Kifejezte örömét, hogy folytathatják a munkát olyan témák mentén, amelyet a pedagógusok, hallgatók, családanyák, családapák is elvárnak tőlük, az első szemeszterben ki is alakult az ehhez szükséges interaktív kapcsolat.

A Család Akadémia záró alkalmán, a hallgatók jutalmazása előtt, két előadást hallgathattak meg a megjelentek. Dr. Maros Kitti adjunktus Veszteségből önmeghaladás – hogyan gazdagíthatják személyiségünket életünk nehézségei, csapásai című, valamint Dr. Kurucz Rózsa főiskolai tanár Boldog gyermekkor Montessori szellemisége a családban című előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában