emlék

2019.05.14. 12:30

Emléktáblát avattak Kaposi doktor tiszteletére

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Dr. Kaposi (Kretschmann) Henrik emlékére avattak emléktáblát Nagyszékelyben. A testület tavaly szeptemberi döntése értelmében a tábla a Pincehelyi utca 8. szám alatti épületre került. Az ünnepségen megjelent dr. Kaposi Henrik rokonsága, unokája beszédet is mondott.

A megjelenteket Klubecz Istvánné polgármester köszöntötte. Kaposi doktorról elmondta, négy évtizeden keresztül, 1924–től 1964-ig gyógyított Nagyszékelyben, Kisszékelyen és Miszlán. Odaadásáért nagyon tisztelték a betegei. A doktor feladatai szerteágazóak voltak. Ha kellett, fogat húzott, kisebb műtéteket is végzett. A fertőző betegségek a hatvanas évek elejéig a jelenleginél jóval elterjedtebbek voltak, ráadásul nem állt rendelkezésre olyan szakellátói rendszer vagy mentőszolgálat, mint manapság. Gyakran kellett a földúton, lovaskocsival segítségére sietnie a betegeknek, akik mindig számíthattak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában