pályázat

2019.05.16. 18:10

Még idén elkészül a kamaramozi

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Kamaramozi-terem kialakítására és a Szent Vendel-kápolna felújításához szükséges kiviteli terv elkészítésére nyert támogatást a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán a paksi önkormányzat.

A Paksihirnok.hu beszámolójából kiderül, hogy a Csengey Dénes Kulturális Központba tervezett kamaramozi-terem megvalósításához több mint 49 millió forintot kap a város, és az összeget öt és fél millió forintos önerővel egészítik ki. A terem nemcsak moziként, hanem kamara-előadások, kisebb koncertek helyszíneként szolgálhat majd. Az átalakítás a tervek szerint május 15-én kezdődik, és még az idén elkészül.

A Szent Vendel-kápolna felújításának tervezésére közel ötmillió forintot nyert az önkormányzat. A kiviteli terv elkészítése előtt építészeti állapotfelmérés, statikai vizsgálat készül. A kápolna műemléki jellege miatt szükséges véleményeket be kell szerezni, illetve az előírások szerint építéstörténeti dokumentációt, műemléki leltárt, és helyreállítási javaslatot kell összeállítani. A munka még ebben a hónapban elkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában