párterápia

2019.05.07. 11:30

Megesik, hogy elakad a kapcsolat

Brunner Mónika

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Pár- és családterápián Szekszárdon jellemzően olyan párok kérnek segítséget, akik valamilyen elakadást élnek meg a kapcsolatukban.

Az elakadás feszültséget okoz, amelytől mindkét fél szenved, tájékoztatta lapunkat Szanyóné Lóki Gabriella, a Pécsi Egyházmegye családpasztorációs munkatársa. Elmondta, hogy a kommunikációs problémák igen gyakoriak a párok között. Egy-egy nehéz helyzet kezelésére nincs ismeretük, gyakorlatuk, és úgynevezett „megoldási kulcsuk”.

Ugyanakkor jellemző rájuk, hogy motiváltak a változásra. A terápia során pedig szakmai és szakértői támogatást kapnak ahhoz, hogy a bennük és a kapcsolatukban rejlő erőforrásokat mozgósítani tudják a pozitív változás érdekében. Sokszor több család jelentkezik egyszerre, hogy szívesen találkoznának és beszélgetnének egymással. Elmondta, hogy a családok összetartásában a közösségeknek megkérdőjelezhetetlen a szerepe.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy párok a párkapcsolatról, gyerekvállalásról, közös otthonteremtésről, anyós-após témáról, a családi gazdálkodásról, és még sorolhatnám, az információkat ne blogokról, internetről, meg a szomszédtól szerezzék be, hanem hiteles emberektől, akik már ezen az úton előrébb járnak, mint ők.

A személyesség, a beszélgetés, a kérdezés lehetősége és a nyitottság megteremti az elfogadó és befogadó légkört, a valahová tartozás igényét, erősíti a házas- vagy családközösséget – mondta Szanyóné Lóki Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában