évforduló

2019.05.28. 07:00

Negyven éve működik a Paksi Bóbita Bölcsőde

Fennállása negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a Paksi Bóbita Bölcsőde. Többnapos programsorozatot szerveztek ebből az alkalomból, amely egy családi nappal kezdődött.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

A gyerekeket légvár, arcfestés és kézműves foglalkozás szórakoztatta, volt Sünizene és fellépett az EccPecc gyermekzenekar is. És persze a születésnapi torta sem maradhatott el a kerek évfordulón.

A TelePaks.hu híradásából kiderül, hogy nosztalgia délutánnal folytatódott a program, amelyre az intézmény egykori bölcsődéseit, és a már nyugdíjba vonult kollégákat várták. Lukácsi-Magyar Melinda intézményvezető elmondta, hogy az alapvető feladatuk, a nevelés és a gondozás nem változott, de folyamatosan igazodtak a kor elvárásaihoz és a szülők igényeihez. A jelenlegi kollektíva fiatal, a munkatársak nagy része nem régóta dolgozik a bölcsődében. Az intézmény jelenleg teljes kihasználtsággal működik, így száznégy gyermek jár oda.

A programsorozat szakmai nappal zárult a Prelátusban, amelyen a jelenlegi és volt munkatársak, a társintézmények vezetői és a fenntartó képviselői vettek részt. A megjelenteket Péterné Iker Ivett, a polgármesteri hivatal osztályvezetője köszöntötte. Beszédében a bölcsőde fontosságát, és az önkormányzat bővítéssel kapcsolatos törekvéseit hangsúlyozta. Az előadások sorát Hegedűsné Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke nyitotta, aki a bölcsődei ellátórendszer helyzetéről beszélt. Elmondta, hogy a rendszer rendkívüli, minden területre kiterjedő fejlesztésen ment keresztül az utóbbi években. A folytatásban dr. Asztalos Kata, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa az élményközpontú zenei nevelés lehetőségeiről adott ismertetőt, aztán Korszerű szemlélet a kisgyermeknevelésben címmel dr. Komlósi Ákos, címzetes főiskolai docens, neveléslélektani tanácsadó, és Szemléletváltozások a magyar bölcsődék történetiségében címmel Laszlóczki Józsefné, bölcsődei szaktanácsadó tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában