flórián-nap

2019.05.06. 17:30

Védőszentjüket, Szent Flóriánt ünnepelték megyénk tűzoltói

Fennállása 145. évfordulóját ünnepli a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Idén a város adott helyet a megyei Flórián-napi ünnepségnek.

Hanol Erzsébet

Fotó: TMKI

Védőszentjükre, Szent Flóriánra emlékeztek szombaton megyénk tűzoltói a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a fennállása 145. évfordulóját ünneplő Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület által szervezett rendezvényen.

Elsőként Porga Ferenc, Tamási polgármestere mondott köszöntőt a művelődési házban. Beszédében a tűzoltói hivatást és a lakosság biztonsága érdekében végzett mindennapi munkát méltatta, majd a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére a jubileum alkalmából emléktárgyat és egy Szent Flórián festményt ajándékozott. Dr. Balázs Gábor ezredes, megyei igazgató a tűzvédelem, a tűzoltóságok kialakulásának történetét idézte fel. Az ünnepségen a Würtz Ádám Általános Iskola Német Nemzetiségi Tánccsoportja lépett fel, illetve Nagypál Réka, Berkes Noémi, Balassa Tamás, Borbély Bence és Borbély Alex előadásában Szigeti András: Őértük szólók című verse hangzott el.

A hagyományoknak megfelelően elismeréseket adtak át. Kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként tizenöten részesültek igazgatói dicséretben és vehettek át ajándéktárgyat. A Magyar Tűzoltó Szövetség gróf Széchenyi Ödön emlékplakett adományozott id. Mihálovics Györgynek és Nieder Ferencnek, illetve emlékérmet Szendi Józsefnek és Müller Jánosnak. A Tolna Megyei Tűzoltószövetség díszérmeket, emlékplaketteket és dísztárgyakat adományozott. Munkakörében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dr. Góra Zoltán vezérőrnagy, a BM OKF főigazgatója soron kívül tűzoltó alezredessé előléptette Gy. Szabó Istvánt, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki osztályvezetőjét, valamint ajándéktárgyat adományozott Molnár Ferencnek, a Paksi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltójának.

A művelődési háztól szirénázva vonultak fel a tűzoltóautók a laktanyához, ahol regionális kiképzőközpontot avattak. A szalagot dr. Bérczi László dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Porga Ferenc polgármester és Hirtné Illés Kata, a Tamási ÖTE elnöke vágták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában