nemzetiségi nap

2019.05.13. 09:30

Volt műsor, étel-ital és bál is

Ihárosi Ibolya

Fotó: Molnár Gyula

Nagy sikerrel zajlott le szombaton a XXI. német nemzetiségi nap Pakson, a nemzetiségi önkormányzat szervezésében. A programot Fréhr György elnök és Szabó Péter polgármester nyitotta meg. Nagy sikert aratott a helyi óvodások és iskolások német nyelvű műsora, nemkülönben a hímesházi Sonnenblumen kórus, a helyi német nemzetiségi tánccsoport és a Roger Schilling zenekar.

A gyerekek körében igen népszerűek voltak a légvárak és a kézműves foglalkozások. Idén is átadták – mint 2010 óta minden évben – az Arany Rozmaring díjat, amelyben az részesülhet, aki sokat tett a helyi németségért. Az idén Nagyné Gottshall Edit a II. Rákóczi általános iskola tanára érdemelte ki az elismerést. Németet és népismeretet tanít. Utóbbi órákon szó esik a népcsoport történetéről és kultúrájáról, nyelvi emlékeiről és hagyományairól is.

Népszerűek voltak, mint mindig, a dunakömlődi Ízőrző porta sváb ételei, nem kevésbé az a szokás, hogy a Paksi Német Önkormányzat meghívja a város nyugdíjasait egy korsó sörre. A nap bállal zárult, amelyen a Diamant zenekar húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában