szerzők

2019.06.21. 18:10

A játékra, a mozgásra és a beszédre építenek

TN

Fotó: Beküldött fotó

Több, mint egy évtizede dolgozik együtt az óvodai munka módszertani fejlesztésért a bonyhádi óvónő páros, Lukács Józsefné és Ferencz Éva. Mindketten elkötelezett, gyakorló óvónők, fejlesztő pedagógusok, emellett a Bonyhádi Varázskapu Bölcsőde és Óvodában vezetői, illetve gyakran előadói, szakértői feladatokat is ellátnak.

Több óvodában tartottak együtt előadást az iskolaérettségről, a tanulást befolyásoló pszichikus funkciók működéséről, a részképességzavarokról, és a fejlesztés lehetőségeiről. És több fejlesztéshez kapcsolódó tanfolyamot együtt végeztek el, valamint közösen vezetik a csoportos fejlesztőfoglalkozásokat a bonyhádi művelődési központban.

Saját fejlődésük, megújulásuk miatt kezdték rendszerezni a szakmai anyagaikat, amelynek 2009-ben már „kézzelfogható” eredménye a „Játék nem csak játék” című kiadvány lett, amely az óvónők és szülők számára bemutatja a matematikai fejlesztőjátékokat. Ismerteti, hogyan lehet beépíteni, cselekedtetve, tapasztalatok útján, játékosan észrevétlenül „megtanítani”, megszerettetni a matematikát az érdeklődés felkeltésétől a logikus gondolkodás megalapozásáig sok ötlettel.

Ezt követték az Ősztől őszig-sorozat kötetei. A négy játékgyűjtemény a testi-lelki fejlesztés eszközéül szolgáló fejlesztőjátékokat, találós kérdéseket, mozgásos-mutogatós játékokat tartalmaz az óvodások számára, amelyek örömteli, szeretetteljes együttlétet teremtenek a felnőttek és gyermekek között. A játékos fejlesztések elsősorban a beszédet, a mozgást, a kognitív képességek kialakulását segítik elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában