nyugdíjas pedagógusok

2019.06.21. 14:00

A tamási ifjúságért dolgoztak egykoron

Tamásiban, a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában találkoztak egymással a nyugdíjas pedagógusok.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Az ünnepélyes eseményen azok az egykori tanárok jelentek meg, akik életük nagy részét együtt töltötték, és együtt dolgoztak a tamási ifjúság jövőjéért, tájékoztatta lapunkat a Würtz iskolán keresztül Szép Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagozatának helyi képviselője.

– Azokat a kollégákat ünnepeltük, akik ötven, hatvan, hatvanöt évvel ezelőtt kapták kézhez első diplomájukat. Ez alkalommal az úgynevezett színes diplomájukat vehették át. Köszöntöttük őket, és velük együtt örültünk, hogy több tíz évvel ezelőtt ezt a hivatást választották – tájékoztatott Szép Ferencné, hozzátéve, hogy embert nevelni nagyon szép és nehéz hivatás. Akik nemzedékek sorát tanították írni, olvasni, számolni, segítették őket eligazodni az életben, pontosan tudják, hogy mindezt csak kellő alázattal, és az önmagukba vetett hittel lehet végezni. A tamási pedagógusok ráadásul nemcsak az iskola falai között dolgoztak, hanem a város kulturális életének mozgatórugói is voltak.

Mint arról Szép Ferencné képviselő beszámolt, az iskola diákjai műsorral köszöntötték az eseményen résztvevőket. Az ünnepi átadáson Széles András, a város alpolgármestere, Gasparics László, az intézmény vezetője, és Fülöpné Szűcs Mária, a Pedagógusok Szakszervezetének Tolna megyei elnöke köszöntötték az ünnepelteket, és adták át ajándékaikat. Színes diplomát kapott Gögei Pálné (arany) Szili Ferencné (vas), Rizner Józsefné (vas) és Ullrich Ilona (gyémánt). A vas dísz­oklevelet a 65, a gyémántot a 60, az aranyat az 50 éve végzettek kapják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában