önkormányzat

2019.06.28. 10:30

Támogatják a gyógyszerek vásárlását

Brunner Mónika

Budapest, 2011. szeptember 27. Gyógyszerek egy budapesti gyógyszertárban. Október elsejétõl 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Változott az iregszemcsei önkormányzati rendelet a települési támogatások helyi szabályairól, amelyről a legutóbbi testületi ülésen döntöttek. Új segítségként igényelhető gyógyszertámogatást, amelynek a mértéke havonta ötezer forint lehet. Azok igényelhetik, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszázötven százalékát, egyedül élő esetén háromszáz százalékát. A rendszeres gyógyszertámogatás abban az esetben állapítható meg, ha a havi gyógyszerköltség meghaladja az ötezer forintot.

– Az új gyógyszertámogatással azoknak próbálunk segíteni, akik az egyéb kiadásaik miatt nem, vagy csak nehézségek árán tudják kiváltani a gyógyszereiket – mondta lapunknak Süvegjártó Csaba polgármester, hozzátéve, hogy emellett már tervezik egy szintén új szociális támogatás bevezetését a gyermekes családok részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában