tánctábor

2019.07.26. 18:10

A német nemzetiségi hagyományokat őrzik a fiatalok

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött kép

Vidám, játékos programokat állítottak össze a szervezők a Bátaszéki Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport ötnapos tánctáborában. Skordayné Varga Gabriella, a tánccsoport vezetője elmondta, harmadik éve, hogy nyáron tábort szerveznek főleg a fiatalok számára. Idén az ifjúsági, utánpótlás csoport – 7 évestől a 15 éves korosztályig – számára állítottak össze tartalmas programokat.

Fotó: Beküldött kép

Német tánckultúrát, lépéseket, tánckoreográfiát tanultak a fiatalok, illetve gyakorolták a már elsajátított lépéseket. Emellett a svábsághoz fűződő kötődést, az identitás tudatot is szerették volna erősíteni. Együtt végig járták a közelmúltban átadott tanösvényt, melyen a bátaszéki svábok életét dokumentálták.

A foglalkozások reggel fél kilenctől délután öt óráig tartottak, de a tánctanulás mellett, sokat játszottak, kézműveskedtek is a gyerekek, szerdán például a kosárfonást tanulták meg. Gyümölcs- és nasi-partikkal tették színesebbé a napokat, illetve délutánonként a szülőkkel közösen palacsintát, lángost vagy sós kiflit sütöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában