tábor

2019.07.30. 19:10

Először tartottak szaxofontábort Iregszemcsén

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Az I. Iregszemcsei Szaxofontábornak összesen tizenhat résztvevője volt, közülük tizennégyen a dél-dunántúli régióból érkeztek, két fiatal pedig a Dél-Alföldről, a zenei tábort a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta, tájékoztatott a Bartók Béla Művelődési Ház.

Mint ismertették, a július 22. és 27. hét közötti nyári intenzív kurzus tagjait hazai és külföldön élő művésztanárok segítették. Délelőtt egyéni órákat vehettek a táborozó diákok, és kézműves foglalkozásokra is volt lehetőségük. A délután a kamaramuzsika jegyében telt, majd kora este egy zenekarrá álltak össze diákok és oktatók.

Szerdán blattolási verseny volt, azaz ismeretlen zenedarab kottából, első látásra történő lejátszása, csütörtökön a ping-pong virtuózait keresték, pénteken a közösségi kürtőskalács készítésben, és táncban avattak bajnokot.

A kurzus művészeti vezetője Szendrői Zsuzsanna – szaxofonművész, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium szaxofon tanszakának vezetője volt. A tábor zenekarát Kiss Szabolcs, a Pannon Filharmonikusok harsonaművésze, zeneszerző vezette, aki darabot is írt a csapatnak. A szaxofontábor szakmai munkáját Benkovics Krisztina, Franciaországban élő, Svájcban tanító szaxofonművész, Szőke Noémi szaxofonművész, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola és a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet szaxofontanára, és az iregszemcsei fiatal zenész, Tóth Kristóf is erősítette, aki jelenleg Svájcban tanul, a Bázeli Zeneakadémia szaxofon tanszakán.

Az I. Iregszemcsei Szaxofontábor a katolikus templomban tartott koncerttel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában