bizonyítványosztás

2019.07.11. 20:00

Fogvatartottak szereztek szobafestő szakmát

Szobafestő szakmát szerzett a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben több fogvatartott. Bizonyítványukat ma vették át a tanárok és a vizsgabizottság tagjainak jelenlétében.

Hanol Erzsébet

20190711_Szekszárd_szakmunkás bizonyitvány osztás a Szekszárdi Büntetésvégrehajtási Intézetben_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Szakmunkás bizonyítványokat adtak át ma a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol az ország többi börtönéhez hasonlóan fontos szerepet kap az oktatás mint a társadalomba való visszailleszkedés egyik legjobb eszköze. A februárban kezdődött és most befejeződött szobafestő képzésre tizenhét fogvatartott jelentkezett, és a kétnapos vizsga során végül tizenöten adtak számot elméleti és gyakorlati tudásukról – sikerrel.

Az uniós támogatással megvalósuló programban elsősorban azok vehettek részt, akik öt éven belül szabadulnak, és így a közeljövőben szembesülnek a visszailleszkedés nehézségeivel. A cél, hogy már a szabadulásuk előtt felkészüljenek az elhelyezkedésre a munkaerőpiacon, és megtalálják a helyüket a társadalomban. A képzést a Bács-Szakma Non-Profit Közhasznú Zrt. oktatói biztosították.

Miként az az átadón is elhangzott, a szobafestő szakma piacképes és a hiányszakmák egyike, ezért a szabadulás után biztos megélhetést nyújthat többeknek. A megszerzett tudás alkalmas lesz arra is, hogy a még börtönbüntetésüket töltő fogvatartottak munkáltatása a szakképzettségük alapján történjen, akár valamelyik újonnan épülő börtönben.

Dévényi Zoltán, a vizsgabizottság elnöke gratulált elsőként a vizsgázott fogvatartottaknak. Elmondta, hogy a gyakorlat nyom nagyobb súllyal a teljesítményben, és hogy mindenki sikerrel teljesítette a vizsga mindkét részét. Egyúttal köszönetet mondott a bizottság tagjainak és büntetés-végrehajtási intézetnek a közreműködésért.

A börtön részéről dr. Böcz Zoltán bv. őrnagy szólt néhány szót. Kiemelte, hogy mindenki beletette a tőle kitelő legtöbbet az eredménybe, amit főként maguknak köszönhetnek a fogvatartottak. A bizottság részéről emellett arra buzdították őket, tanuljanak tovább, ismerjenek meg új technikákat, amivel előrébb tudnak lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában