lemondás

2019.07.12. 18:10

Lemondott Törő Péter, Szakály polgármestere

Brunner Mónika

Fotó: szakaly.hu

Lemondott Törő Péter, Szakály polgármestere. Ezt a keddi képviselő testületi ülés után jelentette be, majd másnap írásban is tájékoztatta az önkormányzatot. A döntését azzal indokolta, úgy érezte, nem tudja biztosítani, hogy az önkormányzat költségvetésében az év végéig ne keletkezzen hiány, miután a képviselőtestület meg akarta változtatni a korábban elfogadott büdzsét.

Elmondta, hogy az év elején megszavazott tervezetben szerepelt egy tízhektáros rét eladása, amelyet már két éve szerettek volna értékesíteni, minimum tizenhárom millió forint értékben. Vevő is jelentkezett, egy tizennégy milliós ajánlattal, idei kifizetéssel. A képviselő-testület azonban végül nem szavazta meg az eladást, pedig ez biztosította volna a falu egész éves, hiány nélküli működését. Törő Péter hangsúlyozta, az érdekek megváltozását még áprilisban kezdte el érzékelni, akkor, amikor hivatalosan bejelentette, hogy nem indul az őszi választásokon.

Törő Péter a közösségi médiában őt ért támadásokra nem kívánt reagálni, mert mint mondta, szeretne tisztességgel, emelt fővel távozni, úgy, ahogy az elmúlt időszakot végigdolgozta. Mindazoknak pedig köszöni az eddigi támogatását, akik kilenc éven keresztül segítették a munkáját, és hozzájárultak a falu fejlődéséhez. A következő polgármesternek pedig sok sikert kívánt.

Megkerestük a többi önkormányzati képviselőt is. Közülük kettőt értünk el, mindketten elmondták, meglepődtek Törő Péter döntésén. Egyikük hozzátette, méltatlannak tartja a volt polgármestert ért támadásokat.

Törő Péter feladatait az őszi önkormányzati választásokig Feuerbach Szabolcs alpolgármester veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában